POLITYKA PRZEDSIĘBIORSTWA
Celem zakładu jest ubój i rozbiór kurczaka w bezpiecznych, zgodnych z prawem warunkach, przy zachowaniu zasad dobrostanu zwierząt. Sprzedajemy produkty o ustalonej z klientem jakości, autentyczne, w pełni bezpieczne dla konsumentów.
Osiąganie ustalonych w firmie celi jakościowych jest realizowane poprzez:
-
szkolenie pracowników w oparciu o wdrożony plan szkoleń i sprecyzowany zakres obowiązków na każdym stanowisku pracy,
-
śledzenie światowego postępu w stosowanych technologiach, jak i bezpieczeństwie zdrowotnym produkcji i produktu,
-
ustanowienie przejrzystości organizacyjnej, sprawnej komunikacji wewnętrznej, uporządkowaniu i opisaniu procesów realizowanych w firmie,
-
weryfikację dostawców,
-
działania modernizacyjne,
-
doskonalenie wdrożonego systemu zarządzania bezpieczeństwem.
Podczas całego procesu uboju i rozbioru rygorystycznie przestrzegane są wymagania przepisów prawnych, zasady dobrych praktyk produkcyjnych i higienicznych GMP/GHP oraz wymagania systemu HACCP.
Posiadamy urządzenia zapewniające wysoką jakość procesów produkcyjnych, a w efekcie wysoką jakość i bezpieczeństwo sprzedawanych przez nas surowców mięsnych. Rozbudowa zakładu wzmocni naszą pozycję na rynku i pozwoli na zwiększenie mocy produkcyjnych.
Kierownictwo firmy zobowiązuje się dbać o kulturę bezpieczeństwa żywności, ciągle doskonalić skuteczność wdrożonego systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, dbać o etykę pracy, środowisko naturalne. Kierownictwo dokłada starań, aby świadomość jakościowa pracowników była wysoka i założenia polityki jakości były realizowane.